HERBOUWWAARDEMETER
Via bovenstaande link kunt u de herbouwwaarde van uw woning berekenen
Voor het inlezen van PDF (PDF document) bestanden heeft u Adobe Reader nodig.  Klik op het icoontje om de gratis Adobe Reader te downloaden.
Print deze pagina

Meer dan de helft van de inboedels in Nederland is te laag verzekerd. Daarnaast is ook de waarde van woonhuizen onderschat.
U zult het zich niet iedere dag realiseren, maar op de dag dat u schade krijgt aan huis of inboedel kunt u voor een fikse tegenvaller komen te staan. Indien u zich voor een te laag bedrag heeft verzekerd wordt de schade immers slechts voor een beperkt deel vergoed.
De rest dient u zelf bij te leggen.
U kunt dit voorkomen door het woonhuis ofwel te laten taxeren, ofwel zelf een waarde te bepalen.

Het verzekerde bedrag voor de woonhuisverzekering wordt gevormd door de herbouwwaarde van uw woning en eventuele bijgebouwen.
Om deze herbouwwaarde te kunnen berekenen, dient de inhoud van de woning te worden vermenigvuldigd met een m-prijs.
Deze herbouwwaardemeter is een eenvoudig hulpmiddel bij de berekening.
De in deze meter opgenomen bedragen zijn gerelateerd aan de door het Verbond van Verzekeraars gehanteerde herbouwwaardemeter.
Het verzekerd bedrag is inclusief fundering, centrale verwarmingsinstallaties, (isolatie)glas, honoraria van deskundigen, BTW, legesgelden, enz.
De inhoud van de woning kan worden berekend door het buitenwerks gemeten oppervlak te vermenigvuldigen met de gemiddelde hoogte van de woning.
(De hoogte van een bouwlaag bedraagt doorgaans 2.70 meter.)
Voor schuine daken kan de halve hoogte van het dak worden meegenomen.
Bij de berekening van de inhoud van de woning dient tevens de inhoud van de aanwezige kelders/souterrain, hobbyruimte, garage e.d. te worden meegenomen. De herbouwwaardemeter kan uitsluitend worden gebruikt voor het type wonin
gen volgens onderstaande tabel en voorzover de uitkomst van de berekening niet hoger is dan € 400.000.

test
Top